ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

va rog sa imi spuneti ce e de facut pt a mi se prelungi concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


va rog sa ma ajutati intr-o problema . sunt insarcinata si nu mai am zile de concediu doar foarte putine pentru ca sau epuizat datorita problemelor de sanatate. inainte sa raman insarcinata am facut operatie la picior pentru varice si am ramas cu probleme la picior mi se umfla si ma doare piciorul daca calc prea mult pe el , in plus acum de cand am ramas insarcinata am probleme cu sarcina. am tot contracti si ma doare sub burta mereu. ieri am venit din spital mai am tratament de luat dar problema e ca nustiu ce o sa mai fac cand se termina concediu . pt la servici mi sa dat adeverinta sa imi aprobe risc maternal si nu vor sa imi aprobe . ce pot face?

Taby Dora
 User  Taby Dora
a intrebat la 04 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Concediul de risc maternal vi-l acorda medicul de familie in baza unui raport de risc intocmit de cate angajator impreuna cu medicul de medicina muncii, dupa ce in prealabil l-ati informat in scris privind aparitia sarcinii. Cu acel raport mergeti la medic pentru acordarea concediului de risc, daca in cuprinsul lui este recomandat acest lucru.

Concediul medical pentru incapactiate temporara de munca se acorda pentru 183 de zile in decursul unui an, insa din ziua 91 este necesar acordul Comisiei medicale a casei de pensii pentru prelungire. Daca ati depasit aceasta limita va trebui sa mergeti la ei pentru o evaluare si sa va spuna daca puteti prelungi concediul pentru incapacitate, pe baza recomandarilor si starii medicale. Din luna a 7-a puteti intra in concediu pentru sarcina deja. Daca mai aveti zile de conceidu de odihna incercati sa va folositi de acesta pana primit raspuns de la comisie si sa solicitati printr-o cerere acordarea lor.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024