ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


care este procedura in cazul suspedarii contractului de munca pentru CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
care este procedura in cazul suspedarii contractului de munca pentru CIC?
Trebuie facuta decizia de suspendare a contractului cu ziua urmatoare zilei in care a fost ultima zi de CM. La baza acestei decizii sta cererea salariatei pentru intrare in CIC( pt. 1 an/2ani)+cerificatul de nastere al copilului+adeverinta de la serviciul tatalui. Ei bine nu stiu ce fel de adeverinta trebuie sa aduca tatal.!!?
Ce nu mai stiiu este la revenirea din CIC cum se procedeaza. Mama trebuie sa revina mai devreme cu 1 luna , ( deci la implinirea varstei de 1an si 11 luni a copilului/11 luni - pt. CIC pe 1 an), luna care mai ramane fiind destinata intrarii tatalui in CIC sau poate intercala perioada in sensul ca mama poate revenii de ex. la implinirea vartei de 1 an si 1 luna a copilului, sta 1 luna la serviciu( luna in care intra tata in CIC) si apoi ce fac? dupa luna respectiva iar ii susped contractul mamei pana la implinirea varstei corespunzatoare a copilului( 1 an/2 ani)dar in ce baza legala ii suspend iarasi contractul?cum operez in REvisal toate acestea?
Noi ca firma ce acte trebuie sa-i dam angajatei?

Adaugata in: Concedii
Karina I
 User  Karina I
a intrebat la 02 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Karina i la 03 Iul. 2014
Nu este vorba de adeverinta de la seriviciul tatalui, ci e o declaratie pe propria raspundere a salariatei din care sa reiasa ca tatal, in cazul de fata, nu beneficiaza de indemnizatie sau stimulent de insertie asa cum este stipulat in HG 52/2011 la art. 6 alin. (9), si care se depune la dosarul pentru indemnizatie crestre copil. Aveti in OUG 111/2010 prevederea conform careia al doilea parinte, in conditiile legii, va trebui sa efectueaze minim o luna din durata CIC luata de primul. Deci o astfel de adeverinta nu va serveste la absolut nimic. O puteti cere daca doriti dar nu conditioneaza dreptul ei la CIC pentru ca in calitate de angajator, conform OUG 111/2010 aveti obligatia de a aproba cererea CIC in conditiile in care are cele 12 luni anterioare datei nasterii lucrate.

V-am redat lista documentelor necesare pentru obtinerea indemnizatiei, publicata pe site-ul DGASPC. Daca va uitati acolo veti vedea care sunt documentele care provin de la angajator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Karina I
 User Karina I
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Iul. 2014
multumesc pentru raspuns .
In legatura cu adeverinta de la serviciul tatalui, eu stiam, si sa ma corectati daca nu mai stiu bine , ca si tatal trebuie sa aduca o adeverinta de la serviciul sau in care declara ca nu a solicitat el suspendarea contractului sau de munca pentru CIC.
Apoi, noi ca firma, ce acte trebuie sa-i eliberam angajatei pentru a-si putea depune dosarul la primarie pentru obtinerea indemnizatiei.?

VA multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2014
Suspendarea se face cu data de la care salariata intra in CIC, cu prima zi de concediu mai precis. Ce treaba aveti cu adeverinta de la serviciul tatalui ca sa ii suspendati mamei contractul pentru CIC? Suspendare se face pe baza cererii ei, in baza cererii depuse de ea cu certificatul de nastere al copilului.

Daca mama revine mai devreme din CIC va depune cerere in acest sens, indiferent cand vrea sa revina din concediu. Iar daca va dori sa se intoarca in concediu dupa o luna va putea depune o noua cerere pentru reluarea CIC.

Baze legale aveti OUG 111/2010 si Codul muncii republicat. Am impresia ca va complicati mai mult decat este cazul. Obligatia efectuarii acelei luni revine EXCLUSIV parintilor in conditiile art. 11 din OUG 111/2010, si nu angajatorului. Daca tatal nu solicita acea luna, statul le va retine indemnizatia pentru o luna din CIC. Dar mama va figura in CIC pana la capat cat timp nu cere revenirea mai devreme.

In Revisal operati suspendarea CIM in baza acordarii CIC, incetare suspendare si apoi iar suspendarea in acelasi temei pentru CIC.

Documentele necesare obtinerii indemnizatiei le regasiti fie in OUG 111/2010 fie pe site-ul DGASPC - http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Alte intrebari despre Concedii