ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cine poate fi reprezentant pentru verificarea angajatilor in concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Normele de aplicare din 11 mai 2010 a prevederilor Art. 51, alin (3 '1) din OUG nr 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, pentru verificarea prezentei la domiciliu a salariatilor aflati pe concediu medical, dau dreptul platitorilor de indemnizatii sa faca vizite la domiciliul declarat al angajatului in declaratia pe proprie raspundere a acestuia.

In acest caz:

1) Conform Art. 4, lit. b) ce trebuie sa cuprinda decizia de desemnare a reprezentantilor angajatorului pentru verificare sau mai concret cine poate sa fie reprezentant/ exista niste reguli in acest caz?

2) Declaratia pe proprie raspundere a asiguratului unde medicul mentioneaza programul de recuperare precum si domiciliul declarat de asigurat se poate obtine de la medicul curant pe baza unei cereri sau in mod normal certificatele medicale pe care Angajatorul le primeste ar trebui insotite macar de o copie a acestei declaratii?

3) Urmatorul pas dupa procesul verbal de constatare a absentei de la domiciliu al asiguratului in intervalul legal este cel al sesizarii catre CAS sau cum se procedeaza ca sa se sisteze plata indemnizatiei de la data constatarii?

Adaugata in: Concedii
Pop Anastasia
 User  Pop Anastasia
a intrebat la 25 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2014
Verificarea concediului medical se face numai insotit de un reprezentant al Casei de sanatate si, acolo unde se cere, insotit de un reprezentant al politiei.

Art. 81 - Ordinul 60/32/2006 privind normele de aplicare a OUG 158/2005
(7) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi ?n incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai ?n intervalul orar 8,00 - 11,00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00, prilej cu care se va ?ncheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut ?n anexa nr. 5.
(8) Procesul-verbal prevăzut la alin. (7) poate fi contestat ?n termen de 30 de zile de la data comunicării, la sediul plătitorului de indemnizaţii, acesta av?nd obligaţia de a răspunde ?n maximum 30 de zile de la data ?nregistrării contestaţiei.
(9) Controlul privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical, ?n condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează pe baza unei metodologii elaborate de CNAS ?n termen de 60 de zile şi care va fi publicată ?n Monitorul Oficial al Rom?niei, Partea I.

Metodologia se regaseste in Ordinul nr. 627/2010 - il puteti consulta aici http://www.legex.ro/Ordin-627-2010-106239.aspx

Sau puteti gasi o explicatie in detaliu expusa aici: http://legislatiamuncii.manager.ro/a/3727/cum-puteti-verifica-salariatul-aflat-in-concediul-medical.html

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024