ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Daca sunt si angajata si am si un pfa, cum procedez cand voi intra in prenatal? Concediul medical il dau societatii unde lucrez si trebuie sa o duc o copie si in alta parte pt acel pfa?
2. Dupa nastere , pt intocmirea dosarului de indemnizatie cum procedez? In cat timp dupa ce am nascut fac cererea pt suspendarea cim pt crestere copil, si unde trebuie sa ma adresez pt suspendarea activitatii pfa?
si 3. daca nu mai doresc sa lucrez in cadrul societatii unde sunt angajata , cat timp trebuie sa mai merg cand ma intorc din concediu crestere copil sa pot sa imi depun lichidarea?
multumesc anticipat pentru raspunsuri

Pop Cristina
 User  Pop Cristina
a intrebat la 04 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pop Cristina
 User Pop Cristina
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Dec. 2014
revin cu intrebarea: beneficiez de plata concediu medical de catre angajator sau doar de la casa de sanatate,cum am precizat originalul la firma unde sunt angajata si copia legaluzata la casa de sanatate? si cei 0.85 % unde se platesc? multumesc anticipat pt raspunsuri
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pop Cristina
 User Pop Cristina
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Oct. 2014
multumesc pt raspunsuri,unde trebuie sa platesc acea contributie de 0,85 pt pfa? si atunci copia legalizata la casa de sanatate si originalul la societatea unde muncesc?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2014
Referitor la incetarea contractului cu actualul angajator, fie depuneti o cerere de incetare cu acordul partilor, cerere pe care insa angajatorul o poate refuza. Fie va dati demisia si finalizati preavizul imediat ce incetati perioada de suspendare. Pentru ca atat concediul medical pentru maternitate cat si cel pentru crestere copil duc la suspendare contractului de munca si implicit a preavizului demisiei. Va puteti da demisia si dupa ce reveniti din crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2014
Numai daca ati platit contributia de 0,85% pe PFA puteti beneficia de concediu medical si de aici, caz in care mergeti cu certificatul medical, o copie certificata a lui, direct la Casa de sanatate pentru plata indemnizatiei. Odata cu intrarea in medical activitatea profesionala se va suspenda.

Dupa nastere continuati cu perioada minim obligatorie de concediu de lauzie de 42 de zile, din totalul celor 126 de zile de maternitate. Ulterior finalizarii perioadei de lauzie, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nastere, depuneti cerere pentru CIC la angajatorul dvs si suspendati activitatea pe PFA, iar cu dovezile de suspendare si restul documentelor necesare mergeti la Primaria de care apartineti pentru a obtine indemnizatia lunara. Lista documentelor necesare o puteti gasi aici - http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm , impreuna cu conditiile legale de acordare a acestui venit. Separat de ea, depuneti dosar pentru alocatia de stat pentru copil. Pe aceasta o puteti primi imediat dupa nastere.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024