ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Va rog, sa ma ajutati cu un raspuns.
Lucrez la X SRL din data de 04.08.2014, iar in data de 09.09.2014 am ramas in concediu medical si sunt si astazi in conc.med.Angajatorul a refuzat sa imi plateasca conc.med., deoarece spune ca nu am stagiul de cotizare conf. Legii.Mentionez ca, conc.med.este de boala obişnuita (episod depresiv), iar eu in ultimele 12 luni am lucrst la o firma (3 luni), s-a desfiintat si nu am adev de unde sa o iau. Angajatorul mi-a cerut si adeverinta de la fostul loc de munca.Nu se vede in Revisal unde am mai lucrat?
Acum pe data de 10.10.2014 am primit doar retributia pe 6 zile iar 16 zile de conc med nu le-a platit si imi spune ca sunt lipsa toate xilele in care am fost/sunt in conc.med.
Va multumesc,

Daniela Grigore
 User  Daniela Grigore
a intrebat la 13 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dorina Olteanu
 User Dorina Olteanu
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2014
Eu cred ca are dreptul la plata concediului medical daca are lucrata o luna in ultimele 12 luni, respectiv 22 zile lucratoare. Cele 22 zile le are deja de la actuala firma, aceea reprezentand baza de calcul pentru plata concediului medical. Sau depinde cumva de tipul concediului medical?!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Oct. 2014
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical este media veniturilor lunare din ultimile 6 luni din cele 12 pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara OUG 158/2005, art.10, alin.1). In situatia in care nu s-au obtinit venituri in ultimele 6 luni anterioare acordarii concediului medical , nu se poate constitui baza de calcul pentru indemnizatia de concediu medical, salariatul va fi pontat, dar nu va primi indemnizatia.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024