ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu legal de odihna..


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


ce se intampla daca angajatorul nu vrea sa iti aprobe cererea pentru concediul legal de odihna?care sunt caile legale la care angajatul poate apela?de cate ori se poate fractiona concediul de odihna(sa zicem ca beneficiez de 21 de zile de c o , se poate lua de 3ori cate 7 zile sau nu conteaza)
Va multumesc!

Dorin Ciure
 User  Dorin Ciure
a intrebat la 21 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Profesional New Consult la 25 Aug. 2014
Va contraziceti de la un paragraf la altul, din pacate. Sunt numeroase situatii in care angajatorul poate face acest lucrup, pe langa onorarea comenzilor: solicitare in avans a CO anual, numar de zile mai mari decat cele cuvenite, perioada incarcata motiv pentru care nu poate acorda liber in perioada solicitata etc.

CO se poate refuza pentru anul in curs daca situatia o impune, si chiar legea permite acest lucru. Caz in care se va reporta pentru anul urmator, angajatorul avand obligatia sa il acorde pana la finalul acestuia din urma. Sunt situatii in care salariatii ajung sa inceteze CIM fara sa aiba CO efectuat chiar si pe doi ani, caz in care angajatorul va plati acest zile. Sigur ca nu este o practica recomandata sau dezirabila, dar exista si trebuie tratata corect.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Profesional New Consult
 User Profesional New Consult (Consilier Juridic, Profesional New Consult)
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2014
Angajatorul poate refuza aprobarea cerererii de CO, daca, urmare a programarii concediilor de odihna efectuata la sfarsitul anului anterior, nu sunteti programat in perioada respectiva. In cazul in care nu are aceasta programare, desi este obligat si ar trebui sa o detina, va puteti adresa ITM cu o sesizare in acest sens. Atentie, angajatorul poate refuza motivat acordarea CO, chiar daca sunteti programat intr-o anumita perioada, urmare a necesitatii onorarii unor comenzi, sau alte motive ce tin de buna functionare a societatii, insa, nu pot refuza acordarea CO, la nesfarsit, avand obligativitatea sa il acorde in cursul anului.
CO se acorda si fractionat, avand obligativitatea de a acorda una dintre fractiuni de 10 zile lucratoarea din cele 20 minim.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Aug. 2014
Angajatorul poate refuza cererea de CO daca nu va poate acorda liber in perioada ceruta sau daca ati fost programat pentru o alta perioada, de exemplu, situatie in care nu este obligat sa va accepte o alta perioada de liber.

Concediul se poate acorda si fractionat dar conform Codului muncii republicat cel una din fractiuni ar trebui sa fie de minim 10 zile lucratoare consecutive.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024