ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare suspendare CIM pentru CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este termenul (nr. zile) pentru depunerea cererii de intoarcere din CCC?

Adaugata in: Concedii
Anna Tatar
 User  Anna Tatar
a intrebat la 21 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAUL ROBITU la 22 Aug. 2012
Explicatia devine si mai simpla prin prisma faptului ca acest concediu este un drept si nu o obligatie a salariatului, motiv pentru care angajatorul nu poate refuza plecarea cat si revenirea titularului de post. Dvs. va legati de revenirea anterior termenului din decizia de suspendare. Or acest lucru nu schimba cu nimic situatia privind incetarea contractului suplinitorului. Nu este vorba de concediere, asa cum spuneam in raspunsul anterior. Nu se numara prin situatiile de concediere ce nu tin de salariat prevazute de Codul muncii, ca atare nu implica preaviz, ci este incetare de drept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAUL ROBITU la 22 Aug. 2012
Chiar si asa, nu exista acel termen in lege. Poate reveni oricand la locul de munca, este dreptul ei. Angajatorul nu are voie sa ii refuze acest drept. Contractul suplinitorului, asa cum prevede legea, va inceta de drept la momentul revenirii., nu se pune problema unui preaviz. De aceea v-am indicat articole din Codul muncii referitoare la acest aspect, destul de clare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Paul Robitu
 User Paul Robitu
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2012
Poate am inteles eu gresit. Am avut impresia ca doamna a dorit sa stie cand va itocmi cererea de intoarcere din CCC in situatia in care doreste sa revina mai repede la serviciu fata de perioada solicitata in cererea de plecare in CCC. Imi cer scuze daca nu este asa!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAUL ROBITU la 22 Aug. 2012
Nu se acorda preaviz persoanei care suplineste, nu este legal acest lucru. Contractul inceteaza la data revenirii titularului de post. Nu exista in lege prevzut un termen de depunere a cererii de revenire la lucru, ea poate fi depusa inclusiv in ultima zi de concediu.

Regula pe care o spuneti dvs in final nu exista. Angajatorul nu are obligatia sa ofere alt post salariatului incadrat temporar ca suplinitor al titularului al carui contract este suspendat. Cititi cu atentie de prevede Codul muncii. Nu este vorba de concediere a suplinitorului, ci de aplicarea unei prevederi legale. Codul muncii nu prevede obligativitatea acordarii unui preaviz in acest caz.


Art. 83
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva.

Art. 84
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

Aceasta ultima prevedere se va regasi in contractul individual de munca al salariatului incadrat temporar.

Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Articolele redate mai sus nu se regasesc printre cele prevazute de lege ca situatii in care angajatorul are obligatia de a acorda un preaviz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Paul Robitu
 User Paul Robitu
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2012
Este necesar sa itocmiti cererea de inapoiere din CCC cu cel putin 20 zile lucratoare inainte de prezentare la serviciu, deoarece:
- angajatorul ar fi putut incadra alta persoana in functia dumneavoastra, pentru perioada in care aveti suspendat contractul;
- in situatia anterioara contractul persoanei angajata pe perioada determinata va expira la momentul inapoierii dumneavoastra la serviciu;
- in situatia in care angajatorul nu ii poate asigura persoanei angajata pe perioada determinata alt post, va fi obligat sa-i acorde dreptul la un preaviz de minim 20 zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anna Tatar
 User Anna Tatar
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Aug. 2012
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Aug. 2012
Cererea se depune anterior revenirii la locul de munca, legea nu prevede un termen de depunere a acesti cereri. Bine este sa o faceti cu catva timp inainte (o saptamana - doua), pentru ca este posibil ca angajatorul sa fi incadrat un suplinitor sau poate chiar sa nu fie la birou in acea perioada.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu George Andreescu violeta Georgescu Marius Ion adriana iancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024