ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie de la firma si rengajarea la o alta firma dar tot in acelasi loc de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt angajat la o firma de curatenie de 3 luni de zile cu contract . firma la care lucrez inceteaza activitatea la un punct de lucru. Ulterior alta firma preia activitatea la punctul de lucru unde lucrez acum.. Mi sa propus de la FIRMA care va veni , sa lucrez la ei. Firma la care lucrez ma anuntat ca nu pot sa lucrez la acelasi servici cu o alta FIRMA. As dori sa stiu daca imi dau demisia de la firma cu care lucrez momentan, si sa pot pleca pentru a ma reangaja la cealalta firma sa lucrez in acelasi loc de munca, ce probleme as avea? deoarece mentionez ca firma la care sunt in momentul de fata ma anuntat ca am sa stau de vorba cu AVOCATUL FIRMEI fiinca am ales sa plec de la firma pregatindu-mi demisia sa o dau la firma. Va Multumesc



Adaugata in: Motivarea angajatilor
Florin Voinea
 User  Florin Voinea
a intrebat la 10 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Iun. 2014
Daca nu aveti o clauza de neconcurenta in contractul de munca in care sa fie precizat in clar care sunt angajatorii concurenti la care nu puteti lucra dupa ce incetati colaborarea cu ei si consecintele incalcarii acestei clauze atunci nu au niciun temei legal in va spune cele de mai sus. Clauza ar produce efecte dupa incetarea contractului si in cuprinsul ei trebuie sa apara mentionata suma pe care angajatorul v-ar plati-o sub forma de indemnziatia de neconcurenta pe parcursul perioadei cat produce efecte calzua. Probabil ca incearca sa va sperie ca sa se asigure ca nu mergeti la o firma concurenta, cat timp nu aveti o astfel de clauza in contract. Avocatul nu are ce sa faca sau cum sa intervina in defavoarea dvs in situatia unei demisii si a lipsei clauzei de neconcurenta.

Art. 21
(1) La incheierea contractului individual de munca sau pe parcursul executarii acestuia, partile pot negocia si cuprinde in contract o clauza de neconcurenta prin care salariatul sa fie obligat ca dupa incetarea contractului sa nu presteze, in interes propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea prestata la angajatorul sau, in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta lunare pe care angajatorul se obliga sa o plateasca pe toata perioada de neconcurenta.
(2) Clauza de neconcurenta isi produce efectele numai daca in cuprinsul contractului individual de munca sunt prevazute in mod concret activitatile ce sunt interzise salariatului la data incetarii contractului, cuantumul indemnizatiei de neconcurenta lunare, perioada pentru care isi produce efectele clauza de neconcurenta, tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatii, precum si aria geografica unde salariatul poate fi in reala competitie cu angajatorul.
(3) Indemnizatia de neconcurenta lunara datorata salariatului nu este de natura salariala, se negociaza si este de cel putin 50% din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului individual de munca sau, in cazul in care durata contractului individual de munca a fost mai mica de 6 luni, din media veniturilor salariale lunare brute cuvenite acestuia pe durata contractului.
(4) Indemnizatia de neconcurenta reprezinta o cheltuiala efectuata de angajator, este deductibila la calculul profitului impozabil si se impoziteaza la persoana fizica beneficiara, potrivit legii.

Alte intrebari despre Motivarea angajatilor

TOP RASPUNSURI 2024