ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este procedura pentru desfiintarea unui post ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie intocmite si alte documente inafara de decizia de incetare a contractului pentru persoana a carui post a fost redus?

Dar in cazul in care a fost redus postul unei angajate care trebuie sa se intoarca din concediu de crestere al copilului, este posibil sa incheiem contractului in Art. 65 (1) imediat dupa ce se intoarce?!

Multumesc!

Adaugata in: Concediere
Pop Anastasia
 User  Pop Anastasia
a intrebat la 10 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Pop Anastasia la 15 Sep. 2014
Art. 65 (2) nu este temei de incetare, numai 65 (1).

Asa cum am spus deja, atat timp cat nu va aflati nici in reorganizare judiciara si nici in procedura de faliment, prin concedierea ei incalcati legea. Este optiunea dvs daca doriti sa mergeti mai departe, personal nu am sa va sfatuiesc in aceasta directie. Ea poate refuza postul oferit si inclusiv sa va dea in judecata pentru concedierea abuziva. Va avea castig de cauza, cat timp nu se respecta conditiile legale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pop Anastasia
 User Pop Anastasia
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Sep. 2014
In cazul salariatei revenite din CCC, a carui post va fi desfiintat, noi ii vom oferi un alt post in firma cu beneficii similare celui desfiintat.

In cazul in care angajata refuza postul oferit, dar se afla in perioada de 6 luni (conform Art. 25 alin (3) din OUG 111/2010) este legal sa i se desfaca CIM cu articolul 65 alin 2 din Codul Muncii?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2014
Pana la decizia de incetare mai aveti. Salariatii trebuie anuntati in scris, prin notificare scrisa, referitor la desfiintarea postului si mpotivele care stau la baza acesti masuri. Tot in notificare se precizeaza si durata preavizului, iar daca exista posturi vacante in unitate pe care angajatul le poate ocupa, se vor preciza si acestea sub forma uneioferte. Daca refuza in termen de 3 zile atunci incepe sa curga preavizul. Decizia de incetare a CIM o intocmiti la finalul perioadei de preaviz cand contractul de munca inceteaza efectiv. Decizia reprezinta un document prin care angajatorul constata incetarea raportului de munca, deci o astfel de constatare nu poate fi facuta cat timp contractul este inca in derulare. Incetarea se opereaza in Revisal la data la care are loc si se transmite catre ITM. La data incetarii angajatul va primi o decizie de incetare, adeverinta de vechime (ambele in original), fisa de lichiadare semanta de toate partile si anexa 11 completata pentru a putea depune dosarul pentru somaj.

Referitor la postul salariatei revenite din CIC, aici nu v-ati orientat bine, daca nu va aflati in una din situatiile prevazute de OUG 111/2010 la art. 25. Cat ea nu a beneficiat anterior de aceasta masura de protectie, nu va aflati in faliment si nici in reorganizare judiciara, nu aveti voie sa o concediati mai devreme de 6 luni de la revenirea ei definitiva in unitate.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024