ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce obtiuni de concediere sunt pt o salariata revenita de pe maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Ce se poate face in cazul in care o salariata intoarsa de pe concediu de crestere a copilului si aflata inca in perioada de protectie impotriva concedierii de 6 luni (nu a mai beneficiat de aceasta protectie in firma noastra) se dovedeste a fii nepotrivita la locul de munca?
Mentionez ca salariata lipseste des invocand diverse motive pe care ulterior nu le poate sustine cu documente justificatoare, plus ca niciun sef de departament nu doreste sa colaboreze cu ea, ea avand o reputatie negativa inca dinainte de a pleca pe maternitate.
Ce solutii sunt in aceste cazuri pentru desfacerea contractului in ideea in care nu o putem tine inca 4 luni in fabrica?

Adaugata in: Concediere
Pop Anastasia
 User  Pop Anastasia
a intrebat la 03 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2015
Art. 25 alin. (2) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, prevede ca este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a)salariatei sau salariatului care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b)salariatei sau salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
Alin. (3) din acelasi articol prevede ca interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei sau salariatului in unitate, iar alin. (4) mentioneaza ca prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Prin urmare OUG 111/2010 interzice inclusiv concedierea disciplinara a salariatei revenita din concediu pentru cresterea copilului.
Din pacate nu o puteti concedia, dar exista alte masuri pe care le puteti lua pentru a limita genul acesta de comportament. De exemplu, o pontati absent nemotivat pentru zilele in care nu este prezenta si nu poate justifica absenta de la serviciu. Mai mult decat atat,salariata poate fi sanctionata si in alt fel ( ex. reducerea salariului de la 1 luna la 3 luni cu 5-10%).

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024