ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ne ajutati intr-un caz special...avem un angajat cu CIM care nu mai vine la lucru de o luna de zile,nici dupa multimple contactari telefonice. Ce ne recomandati, cu ce data si cu ce articol sa-i desfacem contractul de munca,fiindca este evident ca trebuie facut acest pas?

Va multumim

Ibolya Jere
 User  Ibolya Jere
a intrebat la 24 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aurora Ciorobea
 User Aurora Ciorobea
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2012
Trebuie sa urmati procedura stabilita de Codul muncii privind concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului, art. 61 litera a)-63 si 263-268. Veti efectua cercetarea prealabila prin convocarea salariatului in cauza de catre o persoana imputernicita de angajator, la o data, ora, loc anume stabilite prin adresa pe care o veti trimite. Daca se prezinta va fi pus sa dea o declaratie privind situatia de fapt. Daca nu se prezinta se incheie un proces-verbal care constata acest fapt.
Angajatorul va dispune aplicarea sanctiunii disciplinare care se impune, in cazul de fata-desfacerea cim. Decizia se comunica in scris salariatului, cu confirmare de primire, daca nu o ridica personal. Ea trebuie sa cuprinda mentiunile prevazute la art. 268 alin. 2 si bineinteles ca aiba toate mentiunile art. 268: descrierea faptei, precizarea prevederilor din RI, ROF, CIM, CCM, aratarea motivelor pentru care au fost inlaturate apararile de fond ale salariatului sau mentionarea neprezentarii acestuia la cercetarea prealabila, mentiunea ca poate fi contestata in termen de 30 zile de la comunicare si instanta competenta.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024