ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Emiterea deciziei de concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca pe parcursul preavizului au intervenit perioade de concediu medical, care amana in consecinta expirarea termenului de preaviz din notificare, cum poate fi stiuta cu siguranta data la care inceteaza preavizul, pentru a putea emite decizia, conform legii, in ziua imediat urmatoare, fara ca salariatul sa se afle eventual din nou in concediu medical?

John Smith
 User  John Smith
a intrebat la 10 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Iul. 2013
Nu aveti cum sa stiti dinainte cand se va incheia concediul medical. Iar decizia de incetare nu se intocmeste in avans, ci in ziua incetarii. Incetarea are loc in ziua imediat urmatoare ultimei zile de preaviz, iar daca aceasta este zi nelucratoare decizia o puteti face fie la finalul ultimei zile de lucru, fie in ziua lucratoare imediat urmatoare. Unele inspectorate merg pe prima varianta, e bine sa va sincronizati cu ele.

Dupa finalizarea concediului medical, salariatul va relua preavizul efectuand perioada ramasa. De exemplu, daca din totalul celor 20 de zile lucratoare de preaviz a efectuat 7 zile, iar din ziua a 8-a a intrat in medical, preavizul s-a suspendat ramanand 13 zile lucratoare din preaviz de efectuat. Cele 13 zile vor fi efectuate dupa revenirea din medical, ceea ce inseamna ca data de incetare se va decala. Nu aveti insa cum sa anticipati data incetarii pentru ca nu stiti cand se va face bine respectivul salariat si isi va recapata capacitatea de munca.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu G Stancu Viviana Serni alexei delimart Radu Anton adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024