ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz concediere desfiintare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe data de 24-apr.-2013 am primit preaviz. Drept motiv al desfiintarii postului: nstitutia a introdus sistemul de monitorizare video si antiefractie?
Masura luata nu corespunde unor nevoi reale de reducere a personalului - paza pe timp de zi a fost si continua sa fie asigurata cu paza umana, de catre o firma privata (alta decat cea care a asigurat sistemul tehnologizat).
Totodata, criteriile dupa care am fost ales pentru concediere nu au fost numai cele de competenta profesionala, asa cum ar fi fost normal si legal.
Nu este lipsit de relevanta ca intre mine si conducerea scolii au fost divergente de opinie legate de drepturi salariale si legislatia muncii in general.
Documentul primit drept preaviz are o formulare care lasa de dorit, este intocmit pe o coala fara antet, nu este trecut prin registratura scolii, avand doar un numar de preaviz , parand ca ar tine loc si de decizie.

Ce parere aveti despre legalitatea acestei concedieri, si mai ales care sunt demersurile pe care am posibilitatea sa le fac in cazul unei concedieri ilegale ?

John Smith
 User  John Smith
a intrebat la 27 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului john smith la 03 Mai. 2013
Aveti o notificare scrisa pentru primirea careia ati semnat si in care apare preavizul impreuna cu motivele concedierii? Daca da atunci sunteti in preaviz iar decizia o primiti la incetare, dupa cum am spus deja. Nu se intampla in practica sa se revina asurpa deciziei de desfiintare in timpul preavizului pentru ca este o intreaga procedura in spate. Decizia se emite in ziua incetarii, adica in prima zi din care nu mai prestati activitati in baza contractului de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
John Smith
 User John Smith
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Mai. 2013
Daca nu exista o decizie de desfiintare a postului incepand cu o anumita data, pe ce se bazeaza perioada de preaviz. Atunci sa inteleg ca administratia ar putea renunta teoretic, la intentia de a mai da o decizie in acest sens?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2013
Personal nu va pot spune daca procedura a fost sau nu legala. Daca sunteti inca in preaviz atunci dvs ati primit doar o notificare iar decizia o veti primi dupa expirarea preavizului. Ce veti putea face atunci va fi sa depuneti o contestatie in instanta referitor la concediere, iar instanta, in baza unui proces, va decide daca a fost sau nu legala procedura.

Termeul de contestare, cat si Tribunalul unde o puteti depune vor trebui sa apara in decizia de concediere.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa alexei delimart adriana iancu Marius Ion Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024