ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz concediere desfiintare post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum poate un angajator sa acorde un preaviz (dupa care se emite respectiva decizia de concediere) in cazul unui refuz al angajatului respectiv de a primi notificarea pe semnatura? Semnatura respectiva chiar poate sa impiedice intreaga procedura de concediere?

John Smith
 User  John Smith
a intrebat la 09 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2013
Da, semnatura poate influenta procedura de concediere. Daca salariatul nu semneaza pentru luarea la cunostinta (primirea) notificarii de concediere se considera ca nu a fost instiitat si ca atare notificarea nu isi va produce efectele. Deci nu va fi in preaviz respectivul salariat. Daca se transmite prin posta, de exemplu, prin recomandata, si angajatul semneaza recomandata, atunci aceasta va functiona ca dovada a comunicarii notificarii catre salariat. Caz in care preavizul va incepe sa curga din ziua imediat urmatoare realizarii comunicarii. Acelasi lucru si in cazul in care este transmisa notificarea prin executor judecatoresc. Ea isi produce efectele numai daca este comunicat continutul ei catre destinatar.

Daca nu s-a parcurs aceasta procedura ceva este in neregula si se sesizeaza ITM sau depusa o actiune in instanta. Fara interventia autoritatilor o situatie conflictuala angajat - angajator nu se poate solutiona.

Decizia de concediere este un document prin care se constata incetarea contractului de munca la o anumita data si pe un anumit temei. Motiv pentru care ea se intocmeste dupa preaviz, in ziua incetarii. Respectiv in prima zi din care salariatul nu mai presteaza activiate in temeiul contractului de munca.

Nu imi este foarte clar, din pacate, care este de fapt raspunsul pe care il cautati. Din intrebarile anterioare reiesea ca dvs sunteti in preaviz si ati semnat aceasta notificare. Caz in care nu prea aveti ce sa faceti, sunteti in procedura de concediere cat timp se face dovada comunicarii notificarii. Dupa preaviz, veti primi si decizia care va face dovada incetarii raportului de munca si al temeiului legal ce sta la baza ei.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024